Hammarplast Medical

ECO+ fossilfri medicinbägare

Vår vision kräver att vi stödjer en omvandlingen mot ett mer hållbart samhälle. Vårt främsta mål för att minska vårt koldioxidavtryck är att öka produktion och försäljning av produkter tillverkade i fossilfri råvara. 

Lanseringen av ECO+ medicinbägare är för oss ett viktigt bidrag till en mer hållbar värld. Våra ECO+ produkter produceras av råvara från Nordens skogar istället för fossil oljebaserad råvara. ECO+ medicinbägare är vår senaste satsning på mer miljövänliga produkter och en produktion med fokus på ett lägre ekologiskt fotavtryck.

undefined

Miljöbesparing: För varje kilogram av ECO+ produkter i fossilfritt material som säljs försvinner 2 kilogram CO2 från atmosfären*. Som exempel har Västra Götalands regionen i Sverige skiftat till ECO+ och mängden koldioxid man därmed årligen tar bort från atmosfären motsvarar utsläppen för en normalstor bil som kör 2,5 varv runt jorden.
*Beräknat enligt PAS 205.

  • I vår strategi för ett mer hållbart samhälle har vi valt att tillverka våra produkter enligt massbalanssystemet. Vi tror inte att parallella system är en lösning varken ekonomiskt eller miljömässigt. Vi ersätter våra fossila råvaror med fossilfri råvara. En tredje part verifierar det förnybara innehållet, gör en avstämning så lika materialandel tillverkas som säljs.
  • Genom att vi använder befintlig infrastruktur finns det inga förändringar i värdekedjan jämfört med en produkt tillverkad i fossil råvara.
  • Produkten har identiska produktspecifikationer.
  • Inga modifieringar av produktionsprocesser. 
  • Vårt val av fossilfri råvara konkurrerar inte med livsmedelskedjan.
  • Genom att vi alltid använder FSC-märkta ytterkartonger garanteras att förpackningen kommer från skog som är FSC märkt och skött på ett ansvarsfullt sätt.
  • Våra produkter tillverkas i Sverige

När vi producerar fossilfria produkter använder vi oss av massbalansprincipen och är ISCC-certifierade. 

undefined

Vill du lära dig mer om hur massbalansprincipen fungerar titta gärna på filmen. 

undefined


undefined

Läs mer om vårt ECO+ sortiment


Share this page